loading...
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Kάποιος να μαζέψει τους Τούρκους: «Αχάριστη η Ελλάδα, χάρη σε εμάς έχουν δημοκρατία»

Σε εμπρηστικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Daily Sabah, που πρόσκειται στην κυβέρνηση Ερντογάν, ο Ozan Ceyhun*, αποκαλεί την Ελλάδα αχάριστη και ισχυρίζεται

ότι η χώρα μας χρωστά το ότι έχει σήμερα δημοκρατία στην Τουρκία και την εισβολή της στην Κύπρο.

Ο Ozan Ceyhun υπογράφει εμπρηστικό δημοσίευμα μέσα στο οποίο επιτίθεται στην Ελλάδα με αφορμή την χορήγηση ασύλου στους 8 τούρκους στρατιωτικούς. Στο δημοσίευμα του, ο Ceyhun υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι Ελλάδα είναι αχάριστη, καθώς οφείλει στην Τουρκία το ότι σήμερα έχει δημοκρατία.

 

Τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το άρθρο του:

“Στις 15 Ιουλίου 2016, η δημοκρατία στην Τουρκίας έδωσε μια καλή εικόνα για το πόσο ισχυρή είναι. Η ηρωική, αβοήθητη, αντίσταση του τουρκικού λαού στα στρατεύματα των Γκιουλενιστών που επιτέθηκαν σε αμάχους με τανκς και αεροσκάφη, αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη αυτου”, αναφέρει ο Ceyhun.

“Tο έθνος μας συσπειρώθηκε και προφύλαξε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και έτσι αποφύγαμε ένα δικτατορικό καθεστώς παρόμοιο με αυτό της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα πριν από μερικές δεκαετίες” γράφει ο Ceyhun.

Ο Ceyhun συνεχίζει: “Δυστυχώς, ωστόσο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ορισμένες χώρες της ΕΕ δεν έδωσαν την απαιτούμενη υποστήριξη στην Τουρκία. Αγνόησαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία ελπίζοντας ότι οι Γκιουλενιστές θα κερδίσουν. [….] ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν παραχωρήσει άσυλο στους πραξικοπηματίες Γκιουλενιστές που διέφυγαν από την Τουρκία.”

“Ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα οφείλει το σημερινό δημοκρατικό καθεστώς της στην Τουρκία. Η δημοκρατία τους παραβιάστηκε από τη Χούντα των Συνταγματαρχών που εγκαθιδρύθηκε μετά από ένα αιματηρό πραξικόπημα το 1967. Αλλά τώρα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο για όλους τους υποστηρικτές του Γκιουλέν. Κάποιος θα περίμενε από την Ελλάδα, η οποία υπέφερε πολύ από μια φασιστική στρατιωτική δικτατορία, να καταλάβει καλύτερα το γεγονός ότι αυτοί οι στρατιωτικοί είναι οι εχθροί της δημοκρατίας, αλλά, αντίθετα, αρνείται να τους εκδώσει στην Τουρκία και τους χορήγησε άσυλο.”

“Ωστόσο, η Ελλάδα και η Ελληνική Κύπρος οφείλουν τα δημοκρατικά τους καθεστώτα στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία έσωσε και τις δύο χώρες από τα χέρια των φασιστών πραξικοπηματιών.” γράφει ο τούρκος πολιτικός, αναφέρει το onalert.

“Η Χούντα των Συνταγματαρχών υποστήριξε την πραγματοποίηση πραξικοπήματος στην Κύπρο στις 15 Ιουλίου 1974 υπό τον Νίκο Σαμψών. Ο Σαμψών πραγματοποίησε αιματηρό πραξικόπημα με την υποστήριξη του καθεστώτος της Ελλάδας και των ελληνικών στρατευμάτων στο νησί και ανακήρυξε τον εαυτό του πρόεδρο. Καθώς απειλούνταν οι ζωές των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που δεν στήριξαν τη χούντα, η Τουρκία έπρεπε να ξεκινήσει μια επιχείρηση στην Κύπρο ως εγγυητή της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολέμησε εναντίον των φασιστών πραξικοπηματιών.”

“Το φασιστικό πραξικόπημα του Σαμψών νικήθηκε χάρη στην παρέμβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο.”

“Οι Έλληνες και οι Τουρκοκύπριοι συνυπάρχουν σήμερα ειρηνικά με τα δικά τους κοινοβουλευτικά συστήματα και τις δημοκρατικές εκλογές, χάρη στην επέμβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974.”

“Εκτός αυτού, το καθεστώς των Συνταγματαρχών αποκαθηλώθηκε χάρη στην μάχη του τουρκικού στρατού ενάντια στους φασίστες συμμάχους τους στην Κύπρο.”

«Δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία καταδίκασε και τιμώρησε τους Χουντικούς, όπως τους άξιζε, υποστηρίζει και δίνει άσυλο στους Σαμψών της Τουρκίας σήμερα. Ενώ οι ένστολοι Έλληνες δολοφόνοι της Χούντας πληρώνουν για τις ενέργειές τους, οι Τούρκοι τρομοκράτες μετακινούνται ελεύθερα στην Ελλάδα.»

«Αυτή η στάση της Ελλάδας μπορεί να χαρακτηριστεί ως αχαριστία. Δεν είναι δυνατόν να καταλάβουμε πώς οι Έλληνες δημοκράτες θα μπορούσαν να παραμείνουν σιωπηλοί σε αυτό.»

*Ο Ozan Ceyhun υπήρξε μέχρι το 2004 Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και του SPD στη Γερμανία, ενώ το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΡ στην Σμύρνη. Θεωρείται στενός συνεργάτης του Ερντογάν, ο οποίος αποχώρησε από την πολιτική της Γερμανίας για να βρεθεί στο πλευρό του Ερντογάν.
pentapostagma.gr

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
loading...